Rippikoulutyö

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta, mutta sen voi käydä myöhemminkin. Rippikoulun voi käydä vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Rippikoulun voi myös käydä muualla, kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittovihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, 16-vuotias saa äänestää seurakuntavaaleissa sekä 18-vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa.

Kiteellä rippikouluun osallistuu yli 90 % ikäluokasta. Ehdottomasti suosituin rippikoulumuoto on leiririppikoulu. Leirejä järjestetään hiihto- ja kesäloman aikana. 

Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan rippikouluun vuodelle 2023: (Ilmoittautuminen aukeaa ma 26.9.2022)

https://www.mvsoy.fi/srk/kitee/url/VKJTADL8sD

Tämä ilmoittautuminen on tarkoitettu Kiteen seurakunnan jäsenille. Jos et ole seurakuntamme jäsen mutta haluaisit osallistua rippikouluun ota yhteyttä nuorisotyön pappiin Leena-Susanna Mikkoseen p.050-3038005 tai nuorisotyönohjaaja Kirsi Hurskaiseen p. 050-3633844.

Kädet ristissä
"Emme tiedä voimasi määrää. Salaisuus suuruutes on. Kasvata lapseesi luottamus loppumaton." (Pekka Ruuska)
alba ja tennarit