Rippikoulutyö

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta, mutta sen voi käydä myöhemminkin. Rippikoulun voi käydä vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Rippikoulun voi myös käydä muualla, kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittovihkimiseen Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ,osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, 16-vuotias saa äänestää seurakuntavaaleissa sekä 18-vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa.

Kiteellä rippikouluun osallistuu yli 90 % ikäluokasta. Ehdottomasti suosituin rippikoulu muoto on leiririppikoulu. Leirejä järjestetään hiihto- ja kesäloman aikana. 

Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan rippikouluun vuodelle 2022: (Ilmoittautuminen aukeaa ma 20.9.2021)

https://www.mvsoy.fi/srk/kitee/url/GQ92NhZrWa

Tämä ilmoittautuminen on tarkoitettu Kiteen seurakunnan jäsenille. Jos et ole seurakuntamme jäsen mutta haluaisit osallistua rippikouluun ota yhtettä Markku Komulaiseen p. 050-5695656

Kädet ristissä
"Emme tiedä voimasi määrää. Salaisuus suuruutes on. Kasvata lapseesi luottamus loppumaton." (Pekka Ruuska)
alba ja tennarit