Yhteisvastuukeräys 2021 pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys (yhteisvastuu.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä alkaa helmikuussa (su 7.2.2021). Tänä vuonna keräyksellä autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla.

Seurakuntien keräystuotosta 20 prosenttia jää käytettäväksi ikäihmisten ahdingon helpottamiseen oman seurakunnan alueella. Valtakunnallisena tuotonsaajana on Kirkon diakoniarahasto, joka kohdistaa osuutensa ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen ja elämänlaadun kohentamiseen. Nämä avustukset haetaan paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta, jossa hakijoiden avuntarve tunnetaan ja jokainen avuntarvitsija kohdataan.

Lisäksi keräyksellä tuetaan ikäihmisille toteutettavia maksuttomia digitaitojen lyhytkursseja. Opetuksessa tullaan käymään läpi esimerkiksi pankki-, Kela- ja virastoasiointia tietokoneen välityksellä sekä opastetaan laitteiden käytössä ja ongelmakohdissa.

Yhteisvastuun tuotosta 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon UlkomaanavunLinkki avautuu uudessa välilehdessä katastrofirahaston kautta. Tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista auttamalla katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa hauraimpia yhteisöjä, vanhuksia ja perheitä.

Lahjoita tekstiviestillä

• Lähetä tekstiviesti APU5 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 5 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU10 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 10 euroa.
  • Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16588 ja lahjoitat keräykseen 20 euroa.

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi; Ahvenanmaalla ÅLR 2020/4355 31.08.2021 asti.

Yhteisvastuu-keräyksen logo, sydän jossa risti keskellä.
Lapsiryhmä seisomassa Yhteisvastuu-lipun kanssa koulun edessä Afrikassa.

Tule mukaan

Yhteisvastuukeräys tarvitsee vapaaehtoisia lista- ja lipaskerääjiä. Vapaaehtoisia tarvitaan myös muihin yhteisvastuun tapahtumiin.

Diakonian viranhaltija
Rääkkylän kappeliseurakunta