Jumalanpalveluselämä ja musiikki Rääkkylän kappeliseurakunnassa

”Ilo valtasi minut, kun kuulin sanan: Me lähdemme Herran huoneeseen!” (Ps.122:1)

Jumalanpalvelus on seurakunnan viikoittainen juhla ja kokoontuminen, jossa Jumala puhuttelee meitä. Kristityt ovat alusta lähtien kokoontuneet yhteen rukoilemaan, laulamaan hengellisiä lauluja, lukemaan pyhiä tekstejä ja viettämään ehtoollista (Apt.2:42–47). Jokainen sunnuntaiaamu muistuttaa meitä Kristuksen ylösnousemuksesta.

Rääkkylän kappeliseurakunnassa jumalanpalvelukset pidetään talvikaudella Kylän kappelissa. Kesällä jumalanpalvelukset pidetään kirkossa.

Jumalanpalvelukset pidetään  joka sunnuntai, pääsääntöisesti klo 10. Kappeliseurakunnassa on mahdollista, että jumalanpalvelus pidetään myös muuhun kellonaikaan. Niin kutsuttujen pitkien pyhien aikaan, kun monta pyhää on peräjälkeen, ei välttämättä kappeliseurakunnassa vietetä jumalanpalvelusta.

Jumalanpalvelusten alkamista kannattaa tarkkailla kirkollisista ilmoituksista ja tapahtumakalenterista.

Tervetuloa kirkkokuoroon!

Rääkkylän kappeliseurakunnassa on vireä, joustavissa kokoonpanoissa toimiva kirkkokuoro, joka toimii jumalanpelveluskuorona, järjestää laulajaisia, vierailuja, laulaa ja laulattaa missä milloinkin tarvitaan. Ohjelmisto on monipuolisesti vanhempaa ja uudempaa, helppoa ja haastavampaakin 1-4-äänistä. Kappeliseurakunnan kuoron toimintaa on mukavasti virkistänyt myös yhteistyö muiden Kiteen seurakunnan kuorojen kanssa.

To 26.9 klo 17.30 Kirkkokuoron syyskauden aloitus kappeliseurakunnan alasalissa. Harjoitukset jatkuvat pääsääntöisesti torstaisin samaan aikaan, jatkossa niistä ja mahdollisista poikkeuksista viestitetään suoraan kuorolaisille.

Vireä kirkkokuoro toivottaa myös uudet laulajat tervetulleiksi joukkoon. Kuorossa laulaminen on mitä parhain tapa olla rakentamassa seurakuntaa. Siinä samalla itsekin virkistyy ja tulee ravituksi.

 

Rääkkylän kirkkokuoron viimeinen harjoitusilta käytöstä poistuvassa seurakuntatalossa 25.10.18.
(kuva Annikki Logrén)
 

Kysy lisää:

Rääkkylän kirkkokuoro ry

Annikki Logrén 050 5389055 annikki.logren(at)gmail.com

Sirkka-Liisa Vuorjoki, puheenjohtaja 050 4650044

Raili Luukkainen, sihteeri 040 4102741

Ehtoollispöytä
Matkalla on ruokanani, juomanani ruumiisi ja veresi. Hengen nälkä kasvaa yhä, Herra pyhä, antimista pöytäsi"