Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakonian tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Diakoniatyö etsii ihmisiä, joita kukaan muu ei auta tai joilla on elämässä erityisen vaikeaa ja ahdistavaa.

Diakoniatyö sisältää:

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntityötä, pitävät kerhoja ja hartaushetkiä sekä ovat tavattavissa diakoniatoimistolla asiakasvastaanotossa. Kesäaikaan diakoniatyössä tehdään retkiä ja pidetään leiripäiviä eri asiakasryhmille.

Kaikki diakoniatyöntekijät toimivat asiakasvastaanotolla taloudellisten asioiden neuvonantajina. Vuosittainen Yhteisvastuukeräyksen suunnittelu ja toteutus kuuluvat myös jokaiselle diakoniatyöntekijälle. Kaikki diakoniatyöntekijät tekevät laaja-alaisesti diakoniatyötä, päävastuut on tietyiltä työaloilta kuitenkin jaettu työntekijöiden kesken seuraavasti:

Päävastuu päihdetyöstä kuuluu diakoni Satu Kinnuselle. Hän toimii myös koko seurakunnan vapaaehtoistyön suunnitteluryhmässä ja vastaa Rääkkylän kappeliseurakunnan diakoniatyöstä.

Päävastuu vanhustyöstä sekä kehitysvammatyöstä kuuluu diakoni Sanna Stainerille. Hän on myös Kotimaanavun ja muiden nettisivustojen yhteyshenkilö.

Päävastuu työstä näkövammaisten, omaishoitajien sekä romanien parissa kuuluu diakoni Katriina Tenhoselle. Hän toimii myös sururyhmässä toisena työntekijänä yhdessä papin (tällä hetkellä Leena-Susanna Mikkonen) kanssa.

Kiteellä toimii Tsemppi-kerho ja Kesälahdella Arjen olohuone (yhteistyöryhmä SiunSoten kanssa) mielenterveyskuntoutujille. Kiteen ja Kesälahden diakoniatyöntekijät toimivat näissä ryhmissä.

Kesälahden kappeliseurakunnan diakoniatyöstä vastaa uusi työntekijä, diakonissa Hanne Karaksela.

Kaksi talonmuotoista koristetta ikkunalaudalla, joissa sydän sisällä.
Avoin virsikirja auton kojelaudalla, edessä avoin tie.

Diakonian viranhaltija
Rääkkylän kappeliseurakunta
Kinnulantie 5
82300 RÄÄKKYLÄ
Kappalainen
Taipaleentie 9
59800 KESÄLAHTI

Viikkovapaat maanantai ja tiistai.

Diakonian viranhaltija
Taipaleentie 9