Hautajaiset

"Me katoamme kuin uni aamun tullen, kuin ruoho, joka hetken kukoistaa, joka vielä aamulla viheriöi mutta illaksi kuivuu ja kuihtuu pois. Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen." (Ps.90:5-6,12)

Läheisen ihmisen menetys koskettaa aina. Saatamme kokea hyvin monenlaisia tunteita, surua, ikävää, kipua, pelkoa, kaipausta, vihaa tai hämmennystä. Tunteemme ovat hyvin henkilökohtaisia ja yksilöllisiä. Seurakunta kulkee surussa lähellä sinua, olemme apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Saatavilla on myös keskusteluapua sekä vertaistukea.

Hautausjärjestelyt voi aloittaa ottamalla yhteyttä joko seurakunnan kirkkoherranvirastoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai yksityiseen hautaustoimistoon.

Hautaustahto on tahto, jolla voi kertoa läheisille kuinka toimia hautaukseen ja muistojuhlaan liittyvissä asioissa. Se auttaa surussa myös omaisia järjestämään asioita. Tärkeiden papereiden joukkoon voit täyttää rauhassa hautaustahtosi. Täman paperin voit ladata alla olevasta linkistä ja sitä on saatavissa  myös seurakuntatoimistosta.

Lataa tästa hautaustahtoni!

PITOPALVELU SERVETTI Ky toimii Kiteen alueella:

Järjestämme muistotilaisuuksien tarjoiluja.

Tervetuloa!

Soitelkaa p. 050 584 4014 Anja-Riitta Vaittinen 

Lataa täältä käsiohjelmamme hautauksen hahmottamiseen!

 

Näkymää Kiteen siunauskappelin nurkalta syksyiselle hautausmaalle päin.

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Ennen hautajaisia

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö

Muistotilaisuudessa muistellaan vainajaa ystävien ja sukulaisten kesken. Pappia voi pyytää osallistumaan tilaisuuteen.

Muistotilaisuus