Kotikäyntityö

Diakoniatyössä yhtenä työmuotona on kotikäyntityö. Diakoniatyöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset lähimmäiset käyvät säännöllisesti vanhusten, mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten luona kotikäyntejä. Kotikäyntejä tehdään myös perheisiin ja taloudellisissa vaikeuksissa olevien henkilöiden luo tarpeen mukaan. Kotikäyntityön asiakkaaksi pääsee ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijöihin. 

Diakoniatyöntekijät ovat kotikäynneillä keskustelukumppaneita ja sielunhoitajia asiakkailleen. Kotikäyntejä tehdään mahdollisuuksien mukaan kerran kuukaudessa kotikäyntityön asiakkaiden luokse tai tarpeen mukaan useammin/harvemmin. Vapaaehtoiset voivat toimia myös kävelykavereina tai vaikkapa lehden lukijana. Vapaaehtoiset lähimmäiset vierailevat sopimuksen mukaan viikottain tai joka toinen viikko oman lähimmäispalvelu asiakkaansa luona.

Punainen mökki
Metsätie, joka kauempana kaartuu vasempaan.

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä niitä toivovien henkilöiden luona. Kotikäynteihin täytyy olla aina asiakkaan suostumus. Diakoniatyöntekijöihin voi olla yhteydessä suoraan puhelimitse tai sähköpostilla. Kotihoidon piirissä olevat voivat ilmaista toiveensa diakoniatyöntekijän käynneistä myös omalle hoitajalleen, joka sitten ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Mikäli et itse tarvitse diakoniatyöntekijän käyntejä, mutta haluaisit, että diakoniatyöntekijä vierailee oman läheisesi luona, kysy läheiseltäsi aina ensin suostumus yhteydenottoon.

Ota yhteyttä

Diakonian viranhaltija
Rääkkylän kappeliseurakunta
Kinnulantie 5
82300 RÄÄKKYLÄ
Diakonian viranhaltija
Kesälahden kappeliseurakunta
Taipaleentie 9
59800 Kesälahti

Työpäivät pääsääntöisesti ke-pe