Apua ja tukea elämään

Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.  (Room.12:15)

Lähimmäisen auttaminen on seurakunnan ydintehtäviä. Kun tuntuu, että sinä tai joku läheisesi olisi avun tai keskusteluseuran tarpeessa, voit kääntyä seurakunnan pappien, diakoniatyöntekijöiden tai nuorisotyöntekijöiden puoleen. Diakoniatyö myös kouluttaa vapaaehtoisia, lähimmäisiä, keskustelu- tai vaikka ulkoiluavuksi.

Papit päivystävät Kiteen seurakuntakeskuksella (Kappelintie 4) seuraavasti:

• ma-ke klo 9-11 Markku Komulainen
  • to klo 9-11 Kirsi Hukka

Rääkkylässä keskiviikkoisin klo 10-12 Rääkkylän Osuuspankin talossa (käynti takakautta)

Kesälahdella papin päivystys tarpeen mukaan, ota yhteyttä Leena-Susannaan puh. 050 303 8005.

Diakoniatyön avoimet päivystysajat:

Kiteen seurakuntakeskuksessa: ma klo 9-11 ja to klo 9-10

Kesälahden kirkolla: to klo 9-10

Rääkkylän kappelisrk:n toimistolla: ke klo 10-12

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa muina aikoina ajanvarauksella.

Käsi kädessä.

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle.

Suru, kriisi

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Oletko rikoksen uhri, tekijän tai uhrin läheinen tai rikoksen tekijä? Älä jää yksin. Eristäytyminen ja käpertyminen omaan kipuun ja häpeään tuottaa vain lisää pahaa oloa. Näillä sivuilla voit tutustua eri tukimuotoihin.

Rikos