Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Kiteen seurakunta antaa virkatodistuksia ja sukuselvitystietoja Kiteen ja Kesälahden seurakunnan kirkonkirjoista. Kesälahden seurakunta liittyi Kiteen seurakuntaan kuntaliitoksen myötä 1.1.2013.

Virkatodistuksen voit tilata

• puhelimitse: Kitee: 045-111 9555 Kesälahti: 0400 185710
  • faksilla: 013 684 8550
  • sähköpostilla: kiteen.seurakunta (a) evl.fi
  • kirjeitse: Kappelintie 4, 82500 Kitee
  • asioimalla henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa, Kappelintie 4

Tilattaessa ilmoita:

• päähenkilöstä etunimet, sukunimet, syntymäaika ja –paikka
  • mahdolliset tiedossa olevat muuttoajat
  • tilaajan nimi ja osoitetiedot puhelinnumeroineen
  • todistuksen käyttötarkoitus

Sähköpostitilauksiin merkitään vain syntymäaika, ei henkilötunnusta.

Virkatodistuksen toimitusaika on noin viikko.

Virkatodistuksen perusmaksu 1.5.2017 alkaen on 9,00 euroa.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat

Tietoa virkatodistuksista ja sukuselvityksista

Virkatodistus tarvitaan esim. perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita.

Ulkomaan viranomaisia varten voi saada virkatodistuksen monikieliselle lomakkeelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Laki väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista (661/2009) 51 §:ssä säädetään siitä, että luovutettuja tietoja saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon ne on luovutettu.

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon.

Vainajasta tarvitaan perunkirjoitusta varten katkeamaton sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien.

Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan; tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti (vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev.lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen).

Todistukset vainajasta 1.10.1999 edeltävältä ajalta tilataan niistä ev.lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on tuolloin ollut kirjoilla. (Seurakuntien yhteystietoja)

Perunkirjoitusta varten tarvittava sukuselvitys on hyvä tilata hyvissä ajoin.

Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys maistraatista.

Ns. elää-todistus eli todistus elossa olevasta ev.lut. kirkon jäsenestä tilataan siitä ev.lut. seurakunnasta, jossa hän on kirjoilla, jollei hänestä ole elää-merkintää muissa ev.lut. seurakuntien antamissa todistuksissa.

Marjatta Ahveninen
Taloussihteeri