Kuvassa vanha mies ja otsikko Eniten vanhuudessa yllättää köyhyys

Yhteisvastuukeräys 2021 pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

3.2.2021 15.29

Apua ikäihmisille seurakunnan diakoniatyön kautta

Kunkin seurakunnan keräystuotosta 20 prosenttia jää käytettäväksi ikäihmisten ahdingon helpottamiseen oman seurakunnan alueella.

Vuonna 2019 seurakuntien diakoniavastaanotoilla tavattiin yli 150 000 yli 70-vuotiasta, joka muodostaa kuitenkin vain reippaan kymmenesosan kaikista kohtaamisista. Diakoniatyöntekijöiden kokemus onkin, että ikääntyneet turvautuvat apuun vasta siinä vaiheessa, kun tilanne on mennyt jo todella huonoksi. Juuri eläkkeelle jääneet voivat tukea edelleen lapsiaan ja lapsenlapsiaan oman toimeentulon kustannuksella.

Yhteisvastuukeräyksen toisena valtakunnallisena tuotonsaajana toimiva Kirkon diakoniarahasto kohdentaa 10 prosentin osuutensa keräystuotosta ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen ja elämänlaadun kohentamiseen. Diakoniarahaston avustukset haetaan paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta, jossa hakijoiden avuntarve tunnetaan ja jokainen avuntarvitsija kohdataan.

Keräyksen avaus 7.2.2021

Avajaisjumalanpalvelus Turun tuomiokirkossa Turun piispan vihkimyksen yhteydessä Yle TV1 su 7.2. klo 10.00. Kolehtipuhe: esimiespiispa Matti Repo.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön Yhteisvastuu-vetoomus Yle TV1:ssä su 7.2.2021 klo 12.00 ja klo 20.24. Lisäksi ma 8.2. klo 18.58 ja ke 10.2. klo 20.28