Virvon varvon siunausta!

Jerusalemissa vietettiin joka vuosi suurta pääsiäisjuhlaa. Se kesti useita päiviä. Suurin joukoin ihmiset saapuivat pitkien matkojen takaa jalkaisin tai aasilla ratsastaen juhlille.

Kun Jeesus tuli viimeistä kertaa pääsiäisjuhlille, hän halusi ratsastaa aasilla. Opetuslapset etsivät hänelle kylästä aasin ja laittoivat sen selkään vaatteita, jotta Jeesuksen olisi hyvä istua siinä. Tiellä kulki paljon ihmisiä. Monet heistä tunsivat Jeesuksen ja innostuivat kovasti hänet nähdessään. He tiesivät, mitä kaikkea hyvää Jeesus oli tehnyt. Ihmiset taittoivat tien varrella kasvavista palmuista lehviä ja heiluttelivat niitä kulkiessaan. Osoittaakseen kunnioitustaan monet levittivät tielle viittojaan, huivejaan ja palmunoksia. Riemullinen laulu kaikui yli tienoon: Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Hoosianna korkeuksissa!

Voimme liittyä riemuitsevien joukkoon Lasten Virren sanoin:

Pienen aasin askeleet jo kuuluu kaukaa tieltä, jokainen nyt tietää, kuka tulossa on sieltä.

Palmun oksat taitetaan ja niitä heilutellaan, juhlamielin Herra tervetulleeks toivotellaan.

Nöyränä ja hiljaisena saapuu kuninkaamme. Ylvästellä tahdokaan ei Rauhanruhtinaamme.

Hoosianna, Herra auta, lasten suista raikuu. Tänään kohti korkeutta sama laulu kaikuu.

Me juhlistamme palmusunnuntaita pajunoksilla. Tänä vuonna lasten kerhoissa ei voida tehdä virpomavitsoja ja monille oville virpojien vierailut jäävät tekemättä. Virpoja toivottaa virvottavalleen terveyttä, siunausta ja kaikkea hyvää. Näissä poikkeusoloissa tahdon virpoa sinut näin kirjoitukseni välityksellä. Tahdon toivottaa sinulle paljon siunausta, varjelusta ja terveyttä. Elämä voi tuntua tällä hetkellä ahdistavalta ja tulevaisuus pelottavalta. Tuleva hiljainen viikko ja pääsiäinen antakoon meille vahvistusta siihen, että saamme tämänkin vaikean ajan keskellä turvata Jumalaan. Saamme pyytää, että kotimme ja kaikki rakkaamme olisivat Korkeimman suojassa, samoin Suomi ja koko maailma.

Uudella vitsalla virvoitan, vanhan kuoren kirvoitan.

Enkä mitään palkkaa vaadi, enkä velkakirjaa laadi.

Jumala sinua siunatkoon!