”Ole tervehditty Maria”

 

Sunnuntai 22.3. on Marian ilmestyspäivä. Maria oli vain nuori tyttönen, kun enkeli ilmestyi hänelle. Enkeli Gabriel ilmoitti Marialle, että hän tulee synnyttämään lapsen, jota kutsutaan Jumalan Pojaksi.

Kuvittelepa itsesi tuohon tilanteeseen: olet vain noin viisitoistavuotias ja neitsyt. Olet kihlattuna miehelle, jonka lasta et odota. Mikä häpeä ja pelko varmasti valtasi Marian mielen!

Mutta Maria hyväksyi Jumalan antaman tehtävän. ”Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Maria päätti kohdata rohkein mielin ja Jumalaan luottaen tulevaisuuden.

Mekin olemme kohdanneet jotain odottamatonta: koronavirus on ”sotkenut” elämämme. Viimeiset pari viikkoa ovat muuttaneet ihmisten elämän täysin. Koronaviruksen aiheuttamat muutokset eivät ole olleet meille ihmisille helppoja. Arki ei etene enää normaalia rataa, vaan se on mutkistunut. Miten me suhtaudumme näihin vaikeuksiin?

Ihminen ei pysty hallitsemaan elämää. Koronavirus on sen osoittanut. Mutta se on haaste, josta selvitään. Me voimme suhtautua odottamattomaan kuten Maria. ”Herra ei anna sinun jalkasi horjua, väsymättä hän varjelee. Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina.” Ps 121

Tämä ajanjakso osoittaa meille, miten tärkeää on ymmärtää ihmisen merkitys toiselle ihmiselle ja yhteisvastuu. Afrikassa on käsite `ubuntu`, jonka mukaan ajatellaan ”minä olen, koska sinä olet”. Juuri nyt on tärkeää ymmärtää, mikä merkitys minun tekemiselläni on toiselle ihmiselle. Yhdessä tästäkin selvitään! Auttaen, missä voi auttaa. Kannustaen viestein. Kysellen kuulumisia puhelinsoitoin. Ja rukoillen toinen toistemme puolesta.

 

-Kirsi Hukka-