Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Kiteen seurakunta antaa virkatodistuksia ja sukuselvitystietoja Kiteen, Kesälahden ja Rääkkylän seurakuntien kirkonkirjoista. Kesälahden seurakunta liittyi Kiteen seurakuntaan kuntaliitoksen myötä 1.1.2013 ja Rääkkylän seurakunta liittyi 1.1.2017.

Virkatodistuksen voit tilata

Sähköisesti verkkolomakkeella:  siirry tästä sähköiseen lomakkeeseen.

Noudata lomakeen ohjeita. Huom! Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.

tai

Tulostamalla, täyttämällä ja postittamalla tilauslomakkeen

Virkatodistuksen tilauslomakee. Klikkaa tästä

Sukututkimuksen tilauslomke. Klikkaa tästä

• puhelimitse: Kitee: 045-111 9555 Kesälahti ja Rääkkylä: 0400 183509
  • sähköpostilla: kiteen.seurakunta (a) evl.fi
  • asioimalla henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa, Kappelintie 4

Tilattaessa ilmoita:

• päähenkilöstä etunimet, sukunimet, syntymäaika ja –paikka
  • mahdolliset tiedossa olevat muuttoajat
  • tilaajan nimi ja osoitetiedot puhelinnumeroineen
  • todistuksen käyttötarkoitus

Sähköpostitilauksiin merkitään vain syntymäaika, ei henkilötunnusta.

Virkatodistuksen toimitusaika on noin viikko.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat

Tietoa virkatodistuksista ja sukuselvityksista

Virkatodistus tarvitaan esim. perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita.

Ulkomaan viranomaisia varten voi saada virkatodistuksen monikieliselle lomakkeelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Laki väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista (661/2009) 51 §:ssä säädetään siitä, että luovutettuja tietoja saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon ne on luovutettu.

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon.

Vainajasta tarvitaan perunkirjoitusta varten katkeamaton sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien.

Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan; tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti (vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev.lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen).

Todistukset vainajasta 1.10.1999 edeltävältä ajalta tilataan niistä ev.lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on tuolloin ollut kirjoilla. (Seurakuntien yhteystietoja)

Perunkirjoitusta varten tarvittava sukuselvitys on hyvä tilata hyvissä ajoin.

Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys maistraatista.

Ns. elää-todistus eli todistus elossa olevasta ev.lut. kirkon jäsenestä tilataan siitä ev.lut. seurakunnasta, jossa hän on kirjoilla, jollei hänestä ole elää-merkintää muissa ev.lut. seurakuntien antamissa todistuksissa.

Seurakuntasihteeri
Keskusrekisteri
Kirkkoherranvirasto, seurakuntatoimisto
82500 KITEE

Virkatodistukset, sukuselvitykset, toimitusten varaukset, tilojen varaukset, avioesteiden tutkinnat, laskutus, kirkolliset ilmoitukset.