Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Tule mukaan

Yhteisvastuukeräys tarvitsee vapaaehtoisia lista- ja lipaskerääjiä. Vapaaehtoisia tarvitaan myös muihin yhteisvastuun tapahtumiin kuten Kesälahden yhteisvastuupilkkiin, Kiteen ja Rääkkylän piirakkatalkoisiin, Rääkkylän YV-torille ja ystävänpäivän talviriehaan.

Diakonian viranhaltija
Kirkkotie 11