”Ilo valtasi minut, kun kuulin sanan: Me lähdemme Herran huoneeseen!” (Ps.122:1)

Sunnuntaina kirkon kellot kutsuvat jumalanpalvelukseen. Pyhäpäivän jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla ja kohtaamispaikka, jossa Jumala itse puhuu meille ja me hänelle.

Perinteinen, kello kymmenen sunnuntaina alkava jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Sunnuntai on kristityille viikon ensimmäinen päivä, joka muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Ehtoollisen vietto, Raamatun lukeminen, saarnan arvostus, yhteinen rukous, liturgisen perinteen arvostaminen sekä rikas virsilaulu ja musiikin vahva asema muodostavat ne piirteet, joista oma luterilainen jumalanpalveluksemme tunnetaan.

Jumalanpalveluselämä Kiteen seurakunnassa

Seurakunnan pääjumalanpalvelus pidetään Kiteen kirkossa joka sunnuntai kello 10.  Pääjumalanpalvelusten ohella kirkossa pidetään myös muita jumalanpalveluksia. Niitä ovat esimerkiksi perhekirkot, viikkomessut, nuorten jumalanpalvelukset, iltakirkot, sekä koululaiskirkot.

Kirkosta löytyy lasten leikkinurkkaus, joka on lapsiperheiden käytössä ja he voivat osallistua jumalanpalvelukseen sieltä käsin.

Tuomasmessuja ja arki-illan ehtoollishetkiä pidetään siunauskappelissa, vuorotellen, noin kerran kuukaudessa.

Lisäksi Heinoniemen kirkossa ja Valkeavaaran rukoushuoneella järjestetään jumalanpalveluksia satunnaisesti, yleensä tärkeimpien juhlapyhien aikaan.

Jumalanpalveluselämä Kesälahden kappeliseurakunnassa

Kesälahden kirkossa pidetään jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 10. Lisäksi kirkossa pidetään Tuomasmessuja ja erityisjumalanpalveluksia noin kerran syksyn aikana ja kerran keväällä.

Villalan kylässä, Väärämäenkirkossa pidetään jumalanpalveluksia satunnaisesti, yleensä tärkeimpien juhlapyhien aikaan.

Jumalanpalveluselämä Rääkkylän kappeliseurakunnassa

Rääkkylän kappeliseurakunnassa jumalanpalvelukset pidetään talvikaudella seurakuntatalon salissa suurimpia juhlapyhiä tai tilaisuuksia lukuun ottamatta. Kesällä jumalanpalvelukset pidetään kirkossa.

Jumalanpalvelukset pidetään joka sunnuntai pääsääntöisesti klo 10. Kappeliseurakunnassa on mahdollista, että jumalanpalvelus voidaan pitää myös muuhun kellonaikaan.