Kehitysvammatyö

Diakoniatyössä järjestetään vuosittain kehitysvammaisille leiripäivä Papinniemen leirikeskuksessa. Rääkkyläläiset kehitysvammaiset viettävät leiripäivää Hietajärvellä. Kehitysvammaisten kirkkopyhä järjestetään vuorovuosin Kiteen kivikirkossa, Kesälahden kappeliseurakunnassa, Tohmajärven seurakunnassa sekä Rääkkylän kappeliseurakunnassa. Vuonna 2016 kirkkopyhää vietettiin Rääkkylässä. Syksylle 2017 on suunnitteilla hengellisen musiikin päivä. Tiedotamme asiasta lähempänä lisää.

Seurakunnan työntekijät vierailevat säännöllisesti Palokin toimintakeskuksella sekä Kastehelmikodissa hartaushetkiä pitämässä. Rääkkylän Viherlaaksossa on kehitysvammaisten pyhäkoulu kerran kuukaudessa.

Näkövammaisten kerho

Näkövammaisten kerho kokoontuu vuorokuukausin Rääkkylässä ja Kiteellä. Näkövammaisten kerhossa on vapaaehtoisena ohjaajana Anja Tuhkanen. Teemme yhteistyötä Pohjois-Karjalan Näkövammaiset ry:n kanssa.

Romanit

Diakoniatyössä kohtaamme romaneja kotikäynneillä, asiakasvastaanotolla, yhteisessä joulujuhlassa ja leiritoiminnassa.

Keväällä 2017 kokoontuu kerran kuukaudessa ns. kulttuurikahvila romaneille. Seuraava kokoontuminen to 23.3 klo 17.00 Kiteen srk-keskuksessa. Suunnittelemme silloin tarkemmin kauden ohjelmaa.

Omaishoitajien retki kesällä 2015 tehtiin Valamon luostariin.

Omaishoitajat

Omaishoitajien ryhmä kokoontuu vuorokuukausin Tohmajärvellä ja Kiteellä. Omaishoitajien kanssa teemme yhteistyötä Keski-Karjalan Omaishoitajat ry:n kanssa. Vuosittaiseen toimintaan kuuluu myös leiripäivä tai retki.

Pia  Kangas
Kirkkotie 11