Kasvatustyö Rääkkylän kappeliseurakunnassa

Jo kastekotiin pappi tuo tullessaan kutsun seurakunnan perhekerhoon. Näin lapsella on mahdollisuus liittyä kasvatustyön piiriin jo elämänsä alkutaipaleella. Kasvatustyö jatkuu edelleen lapsille, varhaisnuorille ja nuorille suunnatussa kerhotoiminnassa. Myös eri-ikäisille lapsille ja lapsiperheille suunnatut tapahtumat, tilaisuudet ja retket tukevat kasvatustyötä. Suurempia tapahtumia järjestetään yhdessä muiden tahojen kanssa. Yhteistyö koulun ja päivähoidon kanssa on tärkeää.

Perhekerho

Perhekerho on lapsiperheiden kohtaamispaikka. Siellä on mahdollisuus tutustua muihin perheisiin ja vaihtaa ajatuksia lapsiperheen arkeen liittyvissä asioissa. Perhekerhossa myös hiljennytään, lauletaan, askarrellaan, maalataan, muovaillaan, leikitään ja syödään hyvin. Joskus kerhossa vierailee myös eri tahojen edustajia. Perhekerhossa on joka kerta ruokailu, hinta on 5 e / perhe. Perhekerho kokoontuu tiistaisin klo 10-12 seurakuntatalolla.

Päiväkerho

Päiväkerho on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille lapsille. Monipuolinen päiväkerho-ohjelma kehittää useita lapsen persoonallisuuden osa-alueita. Kerhon hartaushetkissä käsitellään lapsilähtöisesti kirkkovuoden teemoja. Lisäksi kerhokerta sisältää vaihtelevasti laululeikkejä, käden työtä (mm. askartelua, maalausta, muovailua), vapaata ja ohjattua leikkiä ja satuhetkiä. Kerho on maksullinen ja siihen täytyy ilmoittautua Mariitalle. Päiväkerho kokoontuu maanantaisin klo 9-11 seurakuntatalolla.

Pyhäkoulut

Kaakaopyhäkoulu ”kaakis” kokoontuu maanantaisin klo 13-15 seurakuntatalolla. Se tarjoaa lapselle turvallisen iltapäivän koulupäivän päätyttyä. Kaakiksessa on ensin välipala, jonka jälkeen pidetään pyhäkouluhetki. Lopuksi on mahdollisuus läksyjen tekoon, askarteluun ja ulkoiluun. Kaakikseen täytyy ilmoittautua Mariitalle.

Päivähoidon ja esikoulun uskontokasvatusta rikastutetaan myös seurakunnan pitämillä pyhäkouluilla.

Varhaisnuorten puuhakerho

Alakouluikäisten oma puuhakerho kokoontuu tiistaisin seurakuntatalolla klo 16–17. Ohjelma koostuu nimensä mukaisesti erilaisista toiminnoista: nikkaroinnista, askartelusta, keittiöpuuhista, nuotioretkistä yms. Toimintaa pyritään järjestämään lasten omien toiveiden mukaisesti.

Nuoret

Rippikoulun käyneen nuoren on mahdollista osallistua isoskoulutukseen, joka toteutetaan yhteistyössä Kiteen, Tohmajärven ja Kesälahden kanssa. Isoskoulutus sisältää viikonloppukoulutuksia tai yksittäisiä koulutuspäiviä syksystä kevääseen.

Nuoret tavoittaa parhaiten nuorisotalotoiminnan kautta. Perjantaisin nuorisotyönohjaaja päivystää nuorisotalolla, jolloin hän on mukana myös Ohjaamossa.

Rippikoulu

Rippikouluun ilmoittaudutaan syksyllä koululla pidettävän infon jälkeen. Rippikoulu alkaa varsinaisesti marras-joulukuulla. Kevään aikana on muutamia seurakuntaan tutustumiskäyntejä. Leirijaksoja on kaksi, ensimmäinen keväällä viikonlopun alkujakso sekä kesällä 5 päivän leirijakso. Konfirmaatio on leirin jälkeen Rääkkylän kirkossa. Rippikoululaisilla on myös mahdollisuus hakeutua Kiteen seurakunnan rippikouluryhmiin.