Jumalanpalveluselämä ja musiikki Rääkkylän kappeliseurakunnassa

”Ilo valtasi minut, kun kuulin sanan: Me lähdemme Herran huoneeseen!” (Ps.122:1)

Jumalanpalvelus on seurakunnan viikoittainen juhla ja kokoontuminen, jossa Jumala puhuttelee meitä. Kristityt ovat alusta lähtien kokoontuneet yhteen rukoilemaan, laulamaan hengellisiä lauluja, lukemaan pyhiä tekstejä ja viettämään ehtoollista (Apt.2:42–47). Jokainen sunnuntaiaamu muistuttaa meitä Kristuksen ylösnousemuksesta.

Rääkkylän kappeliseurakunnassa jumalanpalvelukset pidetään talvikaudella seurakuntatalon salissa suurimpia juhlapyhiä tai tilaisuuksia lukuun ottamatta. Kesällä jumalanpalvelukset pidetään kirkossa.

Jumalanpalvelukset pidetään  joka sunnuntai, pääsääntöisesti klo 10. Kappeliseurakunnassa on mahdollista, että jumalanpalvelus pidetään myös muuhun kellonaikaan. Niin kutsuttujen pitkien pyhien aikaan, kun monta pyhää on peräjälkeen, ei välttämättä kappeliseurakunnassa vietetä jumalanpalvelusta.

Jumalanpalvelusten alkamista kannattaa tarkkailla kirkollisista ilmoituksista ja tapahtumakalenterista.

Tervetuloa kirkkokuoroon!

Rääkkylän kappeliseurakunnassa on vireä, joustavissa kokoonpanoissa toimiva tänä vuonna 70-vuotta täyttänyt  kirkkokuoro, ohjaajina vuoroon ja yhteistuumin Annikki Logrén ja Pirkko Myller, Pirkko erityisesti myös ammattitaitoisena äänenkäytön opettajana.

Kuoro toimii jumalanpalveluskuorona, järjestää laulajaisia, vierailuja, laulaa ja laulattaa missä milloinkin tarvitaan. Ohjelmisto on monipuolisesti vanhempaa ja uudempaa, helppoa ja haastavampaakin 1-4-äänistä.

Kuoro harjoittelee Rääkkylän seurakuntatalolla torstaisin klo 17.30-19. Raili-sihteeri pitää kimppatekstarein kuorolaiset ajan tasalla harjoituksista ja muista tapahtumista.

Vireä kirkkokuoro toivottaa myös uudet laulajat tervetulleiksi joukkoon. Kuorossa laulaminen on mitä parhain tapa olla rakentamassa seurakuntaa. Siinä samalla itsekin virkistyy ja tulee ravituksi.

(kirkkokuorolaisten kukitusta srk.talolla kuoron 70-v. juhlakahveilla 7.6.2017 , kuva: Henrik Rantanen)

Kysy lisää:

Rääkkylän kirkkokuoro ry

Annikki Logrén 050 5389055 annikki.logren(at)gmail.com

Pirkko Myller 050 3040913

Sirkka-Liisa Vuorjoki, puheenjohtaja 050 4650044

Raili Luukkainen, sihteeri 040 4102741

Ehtoollispöytä
Matkalla on ruokanani, juomanani ruumiisi ja veresi. Hengen nälkä kasvaa yhä, Herra pyhä, antimista pöytäsi"

Matti Perälä
Vs. kappalainen