Syntymä on lahja

"Herra tämän teki, Herra teki ihmeen silmiemme edessä. Tämän päivän on Herra tehnyt,
iloitkaa ja riemuitkaa siitä!" (Ps.118:23-24)

Jokainen meistä on Jumalan luoma, arvokas ja tärkeä. Jokainen syntymä on ihme ja lahja samalla kertaa. Sitä lahjaa on syytä juhlistaa eri tavoin ja mahdollisuuksien mukaan läheisten, sukulaisten ja ystävien kanssa. Myös seurakunta haluaa olla mukana arjessa ja juhlassa.

70 vuotiaat

Kiteen seurakunta järjestää kaikille 70 vuotta täyttäville yhteisen juhlan. Juhla järjestetään yleensä sunnuntaina. Sankarit kutsutaan kirkkoon jumalanpalvelukseen ja tämän jälkeen vietetään yhteistä juhlaa kakkukahvien merkeissä seurakuntakeskuksessa.

80, 90 ja 100 vuotiaat

Kiteen seurakunnan työntekijä vierailee henkilön luona, joka täyttää joko 80, 90, tai 100 vuotta. Työntekijä ottaa yhteyttä syntymäpäiväsankariin tai omaisiin etukäteen ja mahdollisesta vierailuajankohdasta sovitaan yhdessä.

Kymppisynttärit

Seurakunta järjestää kaikille 10-vuotta täyttäville yhteisen juhlan jonain syksyn arki-iltana seurakuntakeskuksessa. Sankareille lähetetään kutsut kotiin. Juhlaan kuuluu hartaus, laulua, yleensä vieraileva esiintyjä ja lopuksi herkkupöytä.

3-vuotissynttärit

Seurakunta järjestää yhteiset syntymäpäivät myös kaikille kolme vuotta täyttäville, sankareille lähetetään omat kutsut kotiin. Juhla pidetään jonain syksyn arki-iltana seurakuntakeskuksessa. Juhlaan kuuluu hartaus, mahdollinen vieraileva esiintyjä tai oma esitys sekä herkkupöytä.

Lisäksi seurakunta lähettää onnittelukortteja

Jos seurakunnan työntekijöiltä toivotaan vierailua muuna ajankohtana, niin olkaa rohkeasti yhteydessä kirkkoherranvirastoon.