Kasvatustyö Kesälahden kappeliseurakunnassa

Kirkon järjestämä kasvatustyö alkaa kasteesta ja jatkuu halki koko ihmisen elämän. Kesälahden kappeliseurakunnassa kasvatustyö kattaa eri-ikäisten lasten, nuorten ja nuorten aikúisten sekä heidän perheidensä kanssa tehtävän työn. Seurakunnan kasvatustyössä olemme tukemassa eri-ikäisten kasvua ja kehitystä yhdessä perheiden kanssa.

Kappeliseurakunnan alueella kasvatustyötä tekevät lastenohjaaja Päivi Juvonen ja nuorisotyönohjaaja Mari Kotilainen.

Päivi vastaa pienten lasten ja heidän perheidensä kanssa tehtävästä työstä. Työhön kuuluvat viikoittainen päiväkerho sekä pienten lasten perheille suunnatut tapahtumat.

Marin työn piiriin kuuluvat kouluikäiset lapset ja nuoret sekä nuoret aikuiset perheineen. Työ sisältää kouluyhteistyötä, kerhoja, leirejä, nuorteniltoja ja -kahviloita, retkiä, rippikoulun, isoskoulutuksen sekä erilaisia tapahtumia koko perheelle. Toimintaa järjestetään niin kappeliseurakunnassa kuin koko Kiteen seurakunnan alueella.

Kasvatustyö kantaa aivan elämän alkutaipaleelta pitkälle aikuisuuteen. Parhaimmillaan työmme tavoittaa ihmisiä vauvasta vaariin.

Päiväkerho (3 -vuotiaille ja sitä vanhemmille) kokoontuu kerran viikossa, yleensä keskiviikkoisin klo. 9-11 seurakuntasalin alakerrassa Enkelinpesässä.

Kappeliseurakunnassa järjestetään kaksi kertaa vuodessa perhekirkkoja. Toinen näistä on edellisen vuoden aikana kastetuille tarkoitettu vauvakirkko ja toinen esikoululaisten koulutielle siunaamisen kirkkohetki.

Kappeliseurakunnan alueella tehdään ala- ja yläkoulujen kanssa yhteistyötä, joka sisältää mm. päivänavaukset, vierailut puolin ja toisin sekä koululaiskirkot.

Lastenleireille ovat tervetulleita kaikki Kiteen seurakunnan ja Kesälahden kappeliseurakunnan alueen 1.-3. ja 4.-6. luokkalaiset tytöt ja pojat. Leirejä on tarjolla talvella, kesällä ja syksyllä. Vuosittain järjestetään myös yhteiset 10-synttärit loppuvuodesta koko seurakunnan alueen täysille kympeille. Puuhapäivät Kiteellä ja Kesälahdella kokoavat koko perheen yhteen hauskanpidon äärelle.

Nuorille järjestetään kouluvuoden aikana pääsääntöisesti kuukausittain nuorten iltoja ja nuorten kahviloita. Nuortenillat järjestetään torstai-iltaisin. Sinne ovat tervetulleita niin rippikoululaiset kuin rippikoulunsa jo suorittaneetkin. Illoissa vietetään aikaa yhdessä ja syvennytään illan aiheeseen. Nuortenkahvila avaa ovensa lauantai-iltapäivisin. Siellä kokoontuvat niin nuoret kuin nuoret aikuisetkin. Tarjolla on pientä purtavaa, yhdessäoloa, mahdollisuus pelailla tai mitä milloinkin on ohjelmassa. Iltojen aikana hiljennytään yhdessä hartauteen. Silloin tällöin on tarjolla myös retkiä ja tapahtumia. Nuoret ovat myös tervetulleita itse suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa.

Kannattaa siis seurata tapahtumakalenterista, mitä kasvatustyön saralla tapahtuu! :)

Lähde rohkeasti mukaan!

Yhteystiedot: