Kasvatustyö Kesälahden kappeliseurakunnassa

Kirkon järjestämä kasvatustyö alkaa kasteesta ja jatkuu halki koko ihmisen elämän. Kesälahden kappeliseurakunnassa kasvatustyö kattaa eri-ikäisten lasten, nuorten ja nuorten aikúisten sekä heidän perheidensä kanssa tehtävän työn. Seurakunnan kasvatustyössä olemme tukemassa eri-ikäisten kasvua ja kehitystä yhdessä perheiden kanssa.

Kappeliseurakunnan alueella kasvatustyötä tekevät lastenohjaaja Päivi Juvonen ja nuorisotyönohjaaja Mari Kotilainen.

Päivi vastaa pienten lasten ja heidän perheidensä kanssa tehtävästä työstä. Työhön kuuluvat viikoittainen päiväkerho sekä pienten lasten perheille suunnatut tapahtumat.

Marin työn piiriin kuuluvat kouluikäiset lapset ja nuoret sekä nuoret aikuiset perheineen. Työ sisältää kouluyhteistyötä, kerhoja, leirejä, nuorteniltoja ja -kahviloita, retkiä, rippikoulun, isoskoulutuksen sekä erilaisia tapahtumia koko perheelle. Toimintaa järjestetään niin kappeliseurakunnassa kuin koko Kiteen seurakunnan alueella.

Päiväkerho (3 -vuotiaille ja sitä vanhemmille) kokoontuu kerran viikossa, yleensä keskiviikkoisin klo. 9-11 seurakuntasalin alakerrassa Enkelinpesässä.

Kolmen polven perhekerhoon ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka toinen perjantai seurakuntasalin alakerrassa Enkelinpesässä klo 10-12.00. Kerhoa pitävät Kaisamarja ja Leena-Susanna.

Kappeliseurakunnassa järjestetään kaksi kertaa vuodessa perhekirkkoja. Toinen näistä on edellisen vuoden aikana kastetuille tarkoitettu vauvakirkko ja toinen esikoululaisten koulutielle siunaamisen kirkkohetki.

Kappeliseurakunnan alueella tehdään ala- ja yläkoulujen kanssa yhteistyötä, joka sisältää mm. päivänavaukset, vierailut puolin ja toisin sekä koululaiskirkot.

Lastenleireille ovat tervetulleita kaikki Kiteen seurakunnan ja Kesälahden kappeliseurakunnan alueen 1.-3. ja 4.-6. luokkalaiset tytöt ja pojat. Leirejä on tarjolla talvella, kesällä ja syksyllä. Vuosittain järjestetään myös yhteiset 10-synttärit loppuvuodesta koko seurakunnan alueen täysille kympeille. Puuhapäivät Kiteellä ja Kesälahdella kokoavat koko perheen yhteen hauskanpidon äärelle.

Nuorille järjestetään kouluvuoden aikana nuorten iltoja ja nuorten kahviloita. Silloin tällöin on tarjolla myös retkiä ja tapahtumia. Nuoret ovat myös tervetulleita itse suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa.

Yhteystiedot:

Nuorisotyönohjaaja Mari Kotilainen 050 303 8001